Hét instituut voor praktijkgericht onderzoek

Bachelor studenten

Praktijkgericht onderzoek
NCOI heeft gekozen voor een visie op en aanpak van onderzoek die aansluiten bij de werkende professional. De praktijk is daarbij het uitgangspunt en de leidraad. Onderzoek start bij een prangende vraag of vraagstuk van de organisatie en uw nieuwsgierigheid om nieuwe informatie over dit vraagstuk te verzamelen. Voor het onderzoek maakt u gebruik van een onderzoeksontwerp dat aansluit bij de centrale onderzoeksvraag.

Bacheloropleidingen worden bij NCOI afgesloten met een eindscriptie. Door het uitvoeren van onderzoek op basis van actuele en relevante literatuur en het schrijven van de eindscriptie worden de kennis en vaardigheden die tijdens de modules zijn opgedaan geïntegreerd.
 
Onderzoeksvaardigheden en eindopdrachten
Bachelorstudenten volgen de module Eindopdracht in fase 1 als fase 2. Bij NCOI wordt u in deze modules in aparte bijeenkomsten onderwezen in onderzoeksvaardigheden. Deze onderzoeksvaardigheden kunt u direct toepassen bij de eindopdrachten per fase en de eindscriptie. In deze bijeenkomsten wordt onder andere aandacht besteed aan onderzoek, onderzoeksbegrippen en onderzoeksvaardigheden als hulpmiddel om de gevolgde modules te integreren in uw eindopdracht en uiteindelijk de eindscriptie.
 
In fase 3 volgt het programma Bachelor eindscriptie, dat is gericht op het voorbereiden, ontwikkelen en uitvoeren van een praktijkgericht onderzoek. Na het afronden van deze bijeenkomsten heeft u de opzet voor de Bacheloreindscriptie in conceptvorm uitgewerkt, in de vorm van het onderzoeksvoorstel.

Onderzoekslijnen ter inspiratie van uw eindscriptie
Onderzoekslijnen geven inhoudelijk richting aan het onderzoek dat u uitvoert. Voor elke Masteropleiding zijn drie onderzoekslijnen geformuleerd. Masterstudenten kiezen de onderzoekslijn die het beste past bij hun idee qua scriptie en opleiding. Iedere onderzoekslijn kent een algemene inleiding, voorbeeldonderwerpen, -onderzoeksvragen en literatuursuggesties waarmee de keuze voor een onderzoeksonderwerp wordt ondersteund.

Hoewel het aansluiten bij een onderzoekslijn alleen voor Masterstudenten geldt, kunnen deze onderzoekslijnen wel ter inspiratie dienen. U kunt de onderzoekslijnen ter inspiratie raadplegen via de linker kolom.
 

Neem contact met ons op via

info@ncoi.nl