Hét instituut voor praktijkgericht onderzoek

Prof. dr. Anton Cozijnsen

Academic Board - Management, Cultuur & Verandering

Maak kennis met Anton Cozijnsen
Anton J. Cozijnsen is sinds 1982 zelfstandig organisatieadviseur. Hij heeft verschillende adviesbureaus geadviseerd, zoals BMC (Leusden) en Turner Advies Groep, en hij is ruim zes jaar verbonden geweest aan Holland Consulting Group. Sinds 2010 werkt hij voor NCOI Opleidingsgroep. Vanaf 1985 is hij verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatiepsychologie van de Vrije Universiteit. In 2000 is hij benoemd tot hoogleraar Verandermanagement aan de Faculteit Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde. De rede die hij hield tijdens zijn inauguratie had als titel ‘Anders veranderen, een balans tussen mens en technologie’. Hij is promotor van verschillende promovendi die bezig zijn met thema’s binnen de gebieden leiderschap en veranderkunde. Cozijnsen heeft inmiddels als (co)auteur twintig boeken geschreven op de gebieden veranderen en adviseren. Verder voerde hij de redactie en presenteerde hij een tv-programma van Teleac op het gebied van verandermanagement. 

Praktijkgericht
Tijdens zijn wetenschappelijke carrière heeft Anton Cozijnsen altijd contact gehouden met het werkveld. Door zijn werk voor verschillende adviesbureaus heeft hij vele organisaties begeleid bij veranderprocessen. De nadruk bij deze verandertrajecten ligt eigenlijk altijd bij gedrag. Zijn mensen bereid tot veranderen? Is er een bedrijfscultuur die adoptie van veranderingen ondersteunt of juist tegenwerkt? Bij onderzoek naar veranderbereidheid is een goed contact met de praktijk onontbeerlijk.

Waarom NCOI?
De studenten van NCOI hebben allemaal al hun eigen werkomgeving en bijna alle studenten werken in de laag van het middenmanagement. Dit is de laag die het tijdens verandertrajecten het hardst te verduren heeft. Zij krijgen verandering van boven opgelegd en moeten hun mensen daarin meekrijgen. Tijdens de lessen vormen al hun cases een geweldige basis om de theorie aan op te hangen. Op deze manier blijft het verhaal veel beter hangen. Het is mooi om te zien dat ze de dingen die ze in een Masterclass leren, de volgende dag al kunnen gebruiken.

De toegevoegde waarde van zijn expertise
Doordat Anton al lang in het vakgebied van veranderkunde actief is, heeft hij vele trends zien komen en gaan. Hierdoor ziet hij met welke theorieën de studenten van nu verder kunnen en hij kan ze behoeden voor het blind volgen van de laatste trend op het gebied van veranderkunde en leiderschap.